U kunt bij ons ook terecht voor

 • Kunst & klikgebitten
 • Gedeeltelijke & Frame protheses
 • Reparatie en opvulling in 1 dag
 • Controle van uw huidige prothese
 • Altijd gratis en vrijblijvend advies

Nieuw gebit

Een kunstgebit gaat tussen de 5-8 jaar mee, afhankelijk van het gebruik en onderhoud. Laat daarom uw kunstgebit elk jaar controleren door onze Tandprotheticus.

In het begin kan een nieuw kunstgebit vreemd aanvoelen. Heeft u problemen of bent u geneigd om uw oude gebit weer in te doen? Belt u ons dan! 0031 (0)77- 4000128 onze Tandprotheticus is er niet alleen voor uw nieuwe gebit maar vooral ook voor de nazorg.

 • Pijn: In het begin kan uw kunstgebit pijnlijk zijn. Het zit te strak tegen uw kaken aan. Daardoor kunnen pijnlijke drukplaatsen ontstaan. Onze Tandprotheticus kan door middel van eenvoudige correcties deze pijn (drukplaatsen) wegnemen.

 • Slapen met of zonder: Het is het beste om de prothese voor het slapen uit te doen. Op die manier krijgen de kaken rust. Vindt u dit geen prettig idee? doe dan alleen uw ondergebit uit.

 • Schoonmaken: Reinig uw kunstgebit na elke maaltijd onder koud of lauw stromend water met zeep en een speciale protheseborstel. Als u het kunstgebit niet draagt, bewaar het dan in een bakje met water.

 • Tandvlees: Niet alleen uw kunstgebit moet worden schoongemaakt, ook uw tandvlees waar het op rust. Masseer daarom 1x per dag met een zachte tandenborstel.

 • Controle: Na het plaatsen spreekt onze Tandprotheticus een nacontrole af, meestal binnen 2 weken. Dit om pijn en loszitting van het kunstgebit tijdig te kunnen constateren en te verhelpen.

Het stappenplan

 1. Het happen (de afdruk maken): Met behulp van speciale lepels, met daarin een kauwgomachtige massa, wordt er bij u een afdruk van de boven- en onderkaak gemaakt.

 2. Tweede keer happen: De lepels zijn nu speciaal op uw maat gemaakt. Bij de tweede afdruk draait het om de precisie.

 3. Beet bepalen: Hiervoor gebruiken we de roze plaatjes met wasrandjes, die vervolgens in uw mond worden geplaatst. U moet dan volgens instructies van de Tandprotheticus dichtbijten. Zo wordt de afstand van uw kaak geregistreerd.

 4. Passen: We gaan nu samen met u de proefprothese beoordelen. Belangrijk is de stand van de tanden (vorm, kleur) en de techniek.

 5. Aflevering: De kleine aanpassingen vanuit stap 4 worden verwerkt en uw kunstgebit is klaar. We controleren nogmaals of alles goed zit. En dan volgt nu de indraagperiode.
Tandprotetische praktijk Yvette van Cromvoirt

Past. Huijbenplein 21
5981 BH Panningen

info@tppyvancromvoirt.nl
077 - 400 01 28